Polismyndigheten

Polismyndigheten söker flera juniora Systemutvecklare som vill utvecklas!

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 27 juni 2018
Stängs
den 8 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare som finns spridda över hela landet.

Tjänsten är placerad i lokaler nära vackra områden vid Kronobergsparken, mitt i centrala Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Teamet
Mobilitetsteamets främsta uppgift är att ta fram appar så att poliser i yttre tjänst få tillgång till kritisk information för snabba och väl underbyggda beslut om åtgärder. Men vi nöjer oss inte med att bara underlätta, vi strävar efter att bygga innovativa lösningar som ska överträffa poliserna önskningar och ge stor effekt för vår hela vår verksamhet. Vi behöver ligga steget före. Och vi behöver bli många fler.

Vi har stort fokus på teamet som delar en stor gemensam passion och stolthet för det vi levererar. Vi är ett multifunktionellt team med många olika kompetenser. Vi åker på verksamhetspraktik hos exempelvis poliser i yttre tjänst för att sätta oss in i deras

Problem och arbetssituation. Vi samarbetar inom it avdelningen kring verksamhetsutveckling, produktutveckling, och processoptimering. Vi är ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka arbetssätt och vår vardag. Vi är drivna, tekniskt kunniga och har stort fokus på lärande. Våra lösningar håller så klart en väldigt hög säkerhetsnivå. Vi gör nytta. Vi når resultat.

Din roll
Vi söker dig som hungrar efter att dela med dig av dina kunskaper från utbildning och arbetslivserfarenhet. Du är ivrig att sätta dig in i hur vi jobbar idag samtidigt som du visar på nya sätt att ta sig an problematik och tekniker. Du trivs att samarbeta med andra och ser att det genom parprogrammering kan växa fram ibland bättre och snabbare lösningar, förutom att vi också lär av varandra. Du vill och kan påverka hur vi prioriterar vårt arbete, men förstår att det finns omständigheter som vi behöver ta hänsyn till och att vi behöver lyssna på verksamheten vad som är mest aktuellt för dem.

Du får möjlighet att delta på utvecklingsavdelningens innovationsdagar där vi tillsammans med andra grupper it avdelningens olika team, jobbar dedikerat med att komma på nya idéer och där man får möjligheten att testa nya verktyg och arbetssätt.

Kvalifikationer

  • Minst 2 års studier inom it
  • Minst 1 års arbetslivserfarenhet som utvecklare
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande
Vi värderar högt att du kan visa upp/beskriva minst 2 lösningar som du varit med och utvecklat - privat eller i anställning, gärna en mobilapp.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • Agila metoder och CI/CD (Continuous integration/Continuous delivery)Biometri, röststyrning, autentisering, deep learning
  • Arbete på ett större företag eller myndighet
  • Apputveckling i t.ex. JavaScript, Angular, HTML5, Ionic, Swift, ObjectiveC alternativt
  • Serverutveckling i Java och/eller NodeJS

Personliga egenskaper
Vi sätter särskild stor vikt på vem du är och dina personliga egenskaper. Du som person gillar att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession. Samtidigt har du en stark känsla för att hjälpa andra både i och utanför teamet när det behövs. Du är öppen och vill engagera dig för att vi ska leverera så bra lösningar som möjligt. Du har problemlösningsförmåga och gillar att hacka kod, du ser nytta i att förstå användarnas beteenden för att driva effektiv utveckling som löser problem på riktigt. Du vill göra skillnad.

Vi kommer alltså att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef Sarah Hjortsmarker, tfn 010-5641459, mail sarah.hjortsmarker@polisen.se.

Vi kan inte garantera omedelbara svar pga sommar och ledigheter, dock ska vi försöka återkomma så snart vi kan.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, genomförs före anställningen. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Emmy Angeklint, 070-360 44 81

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb