Scania

Innovativ storagechef med inriktning mot cloud, till Scania

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje
Annonserat
den 6 juli 2018
Stängs
den 3 september 2018
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

IT och molnlösningar är en vital del och möjliggörare i denna förändringsresa. Inom organisationen Infrastructure Services så leder vi vår gemensamma strategiska satsning mot molnet.

Vi söker en innovativ och driven gruppchef till funktionen Storage & Server Virtualization Technologies. Gruppen ansvarar globalt för våra storage, x86, data protection och hypervisorlösningar. Vilket innebär tekniskt och ekonomiskt ansvar, operativt och vidareutveckling av tjänsterna över dess livscykel.

Gruppen har stor servicekänsla och framåtanda med mycket kompetens, där du som ledare kan få mycket tillbaka och vara med att utveckla gruppen i vår transformering.

Dina arbetsuppgifter

  • Du leder och motiverar ett ambitiöst och kompetent team som tillsammans med dig vill utveckla och optimera våra tjänster och lösningar över dess livscykel
  • Genom innovation och teknisk utveckling inom området ser du och teamet möjligheterna med molnlösningar och driver på ett förändringsbeteende
  • Du är delaktig och aktiv i ledningsgruppsarbetet inom sektionen ”Base Infrastructure” och medverkar till att vi gemensamt utvecklar vår organisation och de lösningar vi ansvarar för
  • Du ansvarar för gruppens kostnadsbudget, leveransförmåga och kompetensutveckling för att säkra leveranserna
  • Inom ansvarsområdet så samarbetar du och gruppen i vår globala organisation men också tillsammans med våra kollegor inom Volkswagen Group.

Din profil

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning eller motsvarande. Du har en bred, dokumenterad teknisk IT-kunskap inom området och med tidigare erfarenhet som chef. Du bör även ha erfarenhet av manage service, IT-infrastruktur och molntjänster.

För att lyckas i rollen värdesätter du högt din egen utveckling och viljan av att jobba med utmanande frågeställningar. Du har en positiv, framåtsträvande och tillitsfull inställning till att leda ditt team och att utveckla gruppen framåt.

I ditt ledarskap är du tydlig och jobbar tillsammans med ditt teamet och kollegor mot våra gemensamma mål. Du är kommunikativ, vågar ta obekväma beslut och känner dig trygg i chefsrollen. För dig är samarbete, människors individuella utveckling och förtroende viktiga egenskaper.

Du behärskar både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Kontakta Annica Strömgren Carlsson (HR Business Partner), 08-553 723 61 eller Jonas Östergren (Sektionschef Bas Infrastruktur), 08-553 817 31

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.

Liknande jobb

Liknande jobb