Erfaren testledare

Rekryterare
AFA Försäkring
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 28 juni 2018
Stängs
den 31 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

ekonomiavdelningen, kapitalförvaltningen, utvecklingsteam och externa leverantörer. Vår ekonomiprocess inkl. Solvens II är en mycket komplex verksamhet där förändringar kan ske på olika nivåer och ställa olika krav på tester. Förändringar kan bland annat initieras från EIOPA, Finansinspektionen, vår systemleverantör eller i något av de interna system som levererar underlag till rapporteringen. 

Som testledare på AFA Försäkring jobbar du med kvalitetssäkring genom hela kedjan. Du jobbar primärt med planering, genomförande och uppföljning av funktionella och icke-funktionella tester på olika nivåer men arbetet inkluderar även kravhantering, granskningar av olika slag och andra aktiviteter för att säkerställa att vi på ett effektivt sätt håller rättkvalitet på våra leveranser. Genom att göra riskanalyser, införa automatisering i lämplig utsträckning och alltid sträva efter att testa rätt sak på rätt sätt ser du till att vi både arbetar mer effektivt och har roligare. 

Vad vi förväntar oss av dig
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ett relevant område, med t.ex. systemutveckling, kravanalys och/eller mjukvarutest som inriktning. Du har jobbat några år med test- och testledning och har erfarenhet av både traditionella och agila metoder/verktyg.

Det är en stor fördel om du har erfarenhet av finansiell rapportering sedan tidigare och är starkt meriterande med tidigare erfarenhet från finans och/eller försäkring. Starkt meriterande om du har jobbat med kvalitetssäkring mot ekonomifunktioner, datawarehouse eller aktuarie-/kapitals förvaltningsorganisation. 

För att vara framgångsrik i rollen bör du ha god förmåga att se helheten och samband i komplexa sammanhang. Du är en prestigelös person med god kommunikativ förmåga som har lätt för att skapa och underhålla relationer såväl internt som externt. Du är noggrann och tålmodig och van att strukturera ditt arbete. Du är öppen och positiv till förändring, håller dig a jour med omvärlden och förstår hur den påverkar synen på kvalitet och kvalitetssäkring. Du är engagerad i att skaffa dig nödvändig förståelse för komplexa problem och kan resonera kring dessa tillsammans med andra.

Svenska i tal och skrift då allt arbete och all dokumentation sker på svenska.

Detta kan vi erbjuda dig
Hos oss välkomnas du in i en kundorienterad miljö där vi arbetar tillsammans för att ge våra kunder bästa möjliga upplevelse av AFA Försäkring. Vi arbetar aktivt för att skapa en hög trivsel och för att våra medarbetare ska ha rätt förutsättningar för sitt arbete. 

Välkommen med din ansökan
I denna rekrytering samarbetar AFA Försäkring med Experis IT. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Anki Snis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com. Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på www.experis.se och koppla mot tjänsten. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Våra fackliga företrädare är:
Facket för Försäkring och Finans, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12 
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Fakta om oss
AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar 4,5 miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se

Följ oss gärna via LinkedIn, Twitter eller Facebook.

Liknande jobb

Liknande jobb