Polismyndigheten

Polismyndigheten söker Systemutvecklare som vill bygga kompetenta appar!

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 28 juni 2018
Stängs
den 8 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga


Arbetsplatsbeskrivning
Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

 Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa enförundersökning inför en rättegång.

 Polisens IT-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.


Arbetsbeskrivning

Teamet
Mobilitetsteamets främsta uppgift är att ta fram appar så att poliser i yttre tjänst få tillgång till kritisk information för snabba åtgärder. Apparna i sig ska fungera smidigt och enkelt i den situation de befinner sig i. Det användarcentrerade arbetssättet är centralt och styr i stort hela vår utveckling. Vi åker själva på verksamhetspraktik och följer polisernas arbete för att sätta oss in i deras problem och arbetssituation.

Vi strävar efter att bygga innovativa lösningar som ska överträffa poliserna önskningar och ge stor effekt. Vi utvärderar därför hela tiden nya tekniker och det är viktigt för oss att vi omsätter dessa till att leverera genomtänkta lösningar som kan växa och förbättras utifrån feedback från poliserna.

Vi är ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka arbetssätt och vår vardag. Vi är drivna, tekniskt kunniga och tar fram lösningar med modern teknik. Våra lösningar håller så klart en väldigt hög säkerhetsnivå. Vi gör nytta. Vi når resultat.


Din roll
Du är engagerad och ivrig att försöka förstå vad användarna behöver. Du vill bygga snygga appar som är enkla att underhålla rent tekniskt samtidigt som de är logiska och enkla ur ett användarperspektiv.

Du är en lagspelare som vill hjälpa till att föra hela teamet framåt oavsett uppdrag. Du bevakar den tekniska utvecklingen hos de ledande på marknaden för att se vilka delar vi bör implementera så att vi fortsätter hålla oss i framkant. Du ser tydliga vinster med parprogrammering och vill gärna hjälpa, stötta och utmana.


Kvalifikationer
Det är en utmaning att fånga programmeringsmässig passion i tydliga punkter men vi ser att du har goda erfarenheter av utveckling i moderna ramverk och att du brinner för att arbeta användarcentrerat.

Vi söker dig som har:

  • Examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen med IT-inriktning,
  • Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt någon av följande:

samt minst en av följande:

  • Arbetat några år med webbteknologi exempelvis HTML5/CSS/Javascript, Angular, eller
  • Arbetat med IOS mobilutveckling, exempelvis Swift/ObjectiveC, Xcode, Apple API:er,

eller

  • Arbetat med serverutveckling, såsom exempelvis Java EE och/eller Node JS utveckling samt har en allmän Linux kunskap


Meriterande
Vi värderar högt att du kan visa upp/beskriva någon lösning som du varit med och utvecklat samt brinner för att arbeta användarcentrerat. Vidare att du har erfarenhet av:

  • TDD
  • CI/CD på frontend sidan
  • AI
  • Micro services arkitektur
  • Reactive programming

Beskriv så utförligt som möjligt de projekt du deltagit i, så det tydligt framgår hur du har arbetat med de olika verktygen och programspråken.


Personliga egenskaper
Du är en lagspelare som gärna samverkar med alla olika roller/kompetenser i och utanför teamet. Du bidrar med struktur, har förmåga att göra en sak i taget och göra den bra. Du har ett brinnande teknikintresse som liksom aldrig stillas, det finns alltid något nytt att lära som kan göra oss bättre och du delar med dig av dina kunskaper. Du har problemlösningsförmåga och förmåga att växla fokus från strategi till användarkrav. Du vill aktivt förändra vårt arbetssätt och jobbar hårt med att minska ledtider.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef Sarah Hjortsmarker, tfn 010-5641459, mail sarah.hjortsmarker@polisen.com

Vi kan inte garantera omedelbara svar, dock ska vi försöka återkomma så snart vi kan. Detta pga sommar och ledigheter.


Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627


Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, genomförs före anställningen. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Emmy Angeklint, 070-360 44 81


Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb