Polismyndigheten

Polismyndigheten söker en engagerad testare med erfarenhet av testautomation!

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 28 juni 2018
Stängs
den 8 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga


Arbetsplatsbeskrivning
Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Tjänsten är placerad i lokaler nära vackra områden vid Kronobergsparken, mitt i centrala Stockholm.


Arbetsbeskrivning

Teamet
Mobilitetsteamets främsta uppgift är att ta fram appar så att poliser i yttre tjänst få tillgång till kritisk information för snabba åtgärder. Apparna i sig ska fungera smidigt och enkelt i den situation de befinner sig i. Det användarcentrerade arbetssättet är centralt och styr i stort hela vår utveckling. Vi åker själva på verksamhetspraktik och följer polisernas arbete för att sätta oss in i deras problem och arbetssituation.

Vi strävar efter att bygga innovativa lösningar som ska överträffa poliserna önskningar och ge stor effekt. Vi utvärderar därför hela tiden nya tekniker och det är viktigt för oss att vi omsätter dessa till att leverera genomtänkta lösningar som kan växa och förbättras utifrån feedback från poliserna.

Vi är ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka arbetssätt och vår vardag. Vi är drivna, tekniskt kunniga och tar fram lösningar med modern teknik. Våra lösningar håller så klart en väldigt hög säkerhetsnivå. Vi gör nytta. Vi når resultat.


Din roll
Vi söker dig som brinner för test och kvalitet samt testautomatisering. Du är en lagspelare som ansvarar för att testarbetet håller hög kvalitet. Du ser till att eventuella fel eller brister upptäcks tidigt så att teamet får snabbt återkoppling. Du är duktig på att granska krav och ta fram testfall som säkerställer att de uppfylls. Du är duktig på manuella och utforskande testar men föredrar att automatisera testarbetet där det är lämpligt. Du implementerar nya automattester allteftersom ny funktionalitet tillkommer. Du ser även till att befintliga automattester underhålls och vidareutvecklas.

Du håller dig uppdaterad om de senaste trenderna inom test. Du har en god förmåga att reflektera över testprocessen och föreslå åtgärder som kan förbättra den. Du har lätt för att ta till dig ny kunskap och använda den i ditt dagliga arbete.

Kvalifikationer

 • Examen inom data/IT från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola, Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • Goda kunskaper i programmering
 • Arbetat ett par år inom test med fokus på testautomation, är bekväm med Selenium/Protractor
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska


Meriterande
Det är meriterande om du har kunskap eller erfarenhet av:

 • Testautomatisering med Appium
 • Testautomatisering av iOS-appar (med XCUITest eller liknande)
 • Testning av Angular applikationer
 • API-testning med SoapUI/ReadyAPI
 • Java, JavaScript eller andra programmeringsspråk
 • Jasmine, JUnit eller motsvarande testramverk
 • TDD/BDD
 • GUI-testautomatiseringsverktyg (generellt)
 • Agila metoder och test med korta iterationer
 • Granska kravdokumentation för att säkerställa att kraven är mät- och testbara
 • Administrera och versionshantera testdokumentation, testkod och testdata
 • CI/CD
 • Certifiering inom testområdet ISTQB eller motsvarande
 • Prestandatest
 • Jira, Confluence

Beskriv så utförligt som möjligt de projekt du deltagit i, så det tydligt framgår hur du har arbetat med de olika verktygen och programspråken.


Personliga egenskaper
Viktigt är att du som person gillar att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession, men att du också har en stark känsla för att hjälpa andra både i och utanför teamet när det behövs. Du är öppen och vill engagera dig för att vi ska leverera så bra lösningar som möjligt. Du har problemlösningsförmåga och gillar att hacka kod, du ser nytta i att förstå användarnas beteenden för att driva effektiv utveckling som löser problem på riktigt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef Sarah Hjortsmarker, tfn 010-5641459, mail sarah.hjortsmarker@polisen.se.

Vi kan inte garantera omedelbara svar, dock ska vi försöka återkomma så snart vi kan. Detta pga sommar och ledigheter.


Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627


Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, genomförs före anställningen. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Emmy Angeklint, 070-360 44 81


Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb