Svenska kraftnät söker enhetschef till IT-utveckling och förvaltning

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 29 juni 2018
Stängs
den 6 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en engagerad ledare med förmågan att ge stöd till medarbetare och har modet att fatta beslut när så krävs? Vill du leda utveckling och förvaltning av IT-system som har avgörande roll för elförsörjningen?

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta som enhetschef på avdelningen IT-utveckling och förvaltning. Du kommer att leda den nyinrättade enheten Kontrollrumssystem som består av ca 20 personer. Enhetens övergripande ansvar är att möta verksamhetens behov och höga krav på att styrsystem och övervakningssystem har hög såväl IT-säkerhet som tillgänglighet.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.


Dina arbetsuppgifter
Som chef för enheten Kontrollrumssystem ansvarar du för att säkerställa att verksamhetens behov av IT-lösningar tillgodoses, och du rapporterar till CIO. Din roll är även att samverka med andra chefer och medarbetare för att utveckla både gruppen och IT som helhet. Teamet består av olika kompetenser varför en viktig uppgift blir att ständigt förbättra och utveckla arbetssätt samt medarbetares kompetens. I arbetet ingår också att vara objektsägare IT för förvaltningen och att delta i styrgrupper enligt pm3 förvaltningsmodell. Enhetschefen ingår i avdelningens ledningsgrupp där alla bidrar till utvecklingen av IT-verksamheten.

Du har personalansvar för dina medarbetare inklusive lönesättning, medarbetarsamtal, rekrytering etc.


Din bakgrund
Vi ser att du har tidigare chefserfarenhet av att leda och motivera medarbetare inom IT-förvaltning och utveckling av verksamhetskritiska IT-system. Din IT-bakgrund är gedigen med akademisk examen eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt och tydligt sätt samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av utveckling och förvaltning av kontrollrumssystem i energibranschen. Det är också meriterande med kunskap från IT-säkerhetsarbete, ITIL-processer, pm3, Lean/agila metoder samt styrgruppsarbete.
 

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är lyhörd med god samarbetsförmåga och van vid att stötta andra i förändring då rollen kräver utveckling av både verksamhet och medarbetare. Du är tydlig och fattar beslut när så krävs och har god vana av att lyckas hitta en balans mellan att strukturera en verksamhet och att nå resultat i det du företar dig. Du leder och delegerar genom tillitsbaserad styrning och ditt beteende och sätt att vara är viktigt som kulturbärare.

Eftersom vi arbetar med viktiga systemlösningar i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap ett krav.
 

Utvecklingsmöjligheter
Avdelningen IT-Utveckling och förvaltning ansvarar för att möta verksamhetens behov av innovation, utveckling, vidareutveckling och vidmakthållande av IT-stöd och datahantering på ett långsiktigt, säkert och kostnadseffektivt sätt. Den består av 4 enheter med totalt 50 medarbetare. Enheterna är IT Projekt och samordning, Systemutveckling och Integrationer, Nät och Stödsystem samt Kontrollrumssystem . Svenska kraftnät befinner sig i en spännande utvecklingsfas med stort fokus på IT-styrning och nyttoeffekter för vår kärnverksamhet. I din roll blir du en viktig del i det långsiktiga utvecklingsarbetet och får stor möjlighet att påverka samt samarbeta med engagerade och kompetenta personer i en IT-miljö som du aldrig får tillgång till annars. Svenska kraftnät har som mål att bli en av Sveriges attraktivaste arbetsgivare med stort fokus på samarbete och effektivitet för att uppnå vår vision om att bli ledande. Det innebär att du som medarbetare ges möjlighet till egen utveckling, balans i arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer som du kommer upptäcka vid kontakt med oss.

Vill du veta mer, kontakta gärna enhetschef Christian Johansson, tel. nr. 010-475 84 09 alternativt HR-specialist Sofie Westerberg, tel. nr. 010-475 86 15 (fr o m 25 juli). Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 6 augusti 2018.

Liknande jobb

Liknande jobb