Enhetschef till IT-driftsavd­elningen sökes till Svenska kraftnät

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 29 juni 2018
Stängs
den 6 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en engagerad ledare med förmågan att ge stöd till medarbetare och har modet att fatta beslut när så krävs? Vill du leda ett professionellt IT-team i en spännande bransch?

Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta som enhetschef på avdelningen IT-drift. Du kommer att leda enheten Datakommunikation som består av ca 17 personer. Enheten ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Svenska kraftnäts datakommunikationssystem och innefattar brandväggar, routrar och switchar samt ett antal nätverkstjänster och applikationer. Enheten ansvarar för nätverksinfrastrukturen i våra kontor och till stamnätets stationer som finns över hela Sverige. Ansvaret för våra datahallar ligger också inom enheten.

Vid sidan av daglig IT-drift som övervakning, incident- och problemhantering bemannar enheten flertalet av våra förvaltningsobjekt och IT-projekt. Verksamheten ställer höga krav på såväl IT-säkerhet som tillgänglighet. Systemfloran är omfattande med många verksamhetskritiska system och några system är klassade som samhällskritiska. Enheten har beredskapstjänst inom det aktuella förvaltningsområdet.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
Som chef för enheten Datakommunikation ansvarar du för att leda arbetet operativt som strategiskt och du rapporterar till IT-driftschefen. Din roll är även att samverka med andra chefer och medarbetare för att utveckla både gruppen och IT som helhet. Teamet består av olika kompetenser varför en viktig uppgift blir att ständigt förbättra och utveckla arbetssätt samt medarbetares kompetens. I arbetet ingår också att vara objektsägare IT för förvaltningen av datakommunikation och att delta i styrgrupper enligt pm3 förvaltningsmodell. Enhetschefen ingår i avdelningens ledningsgrupp där alla bidrar till utvecklingen av IT-drift.

Du har personalansvar för dina medarbetare inklusive lönesättning, medarbetarsamtal, rekrytering etc.

Din bakgrund
Vi ser att du har tidigare chefserfarenhet av att leda och motivera medarbetare inom en IT-organisation samt erfarenhet av arbete i större drift- och förvaltningsorganisation. Din IT-bakgrund är gedigen med akademisk examen eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt och tydligt sätt samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har en bred teknisk förståelse för LAN- och WAN-miljöer och kringsystem samt datahallar. Vi ser också gärna att du har erfarenhet från IT-säkerhetsarbete, ITIL-processer och PM3, Lean/Agila metoder samt projektledning och styrgruppsarbete.
 

Dina personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är lyhörd med god samarbetsförmåga och van vid att stötta och engagera andra i förändringar då rollen kräver utveckling av både verksamhet och medarbetare. Du är tydlig och fattar beslut när så krävs och har god vana av att lyckas hitta en balans mellan att strukturera en verksamhet och att nå resultat i det du och ditt team ansvarar för. Du leder och delegerar genom tillitsbaserad styrning och ditt beteende och sätt att vara är viktigt som kulturbärare.

Eftersom vi arbetar med viktiga systemlösningar i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap ett krav.
 

Utvecklingsmöjligheter
IT-Driftsavdelningen består av 4 enheter med totalt knappt 50 medarbetare. Enheterna är Datakommunikation, Telekommunikation, Plattformsdrift samt IT-support och Arbetsplats. Svenska kraftnät befinner sig i en spännande utvecklingsfas med stort fokus på IT-styrning och nyttoeffekter för vår kärnverksamhet.

I din roll blir du en viktig del i det långsiktiga utvecklingsarbetet och får stor möjlighet att påverka samt samarbeta med engagerade och kompetenta personer i en IT-miljö som du aldrig får tillgång till annars. Svenska kraftnät har som mål att bli en av Sveriges attraktivaste arbetsgivare med stort fokus på samarbete och effektivitet för att uppnå vår vision om att bli ledande. Det innebär att du som medarbetare ges möjlighet till egen utveckling, balans i arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer som du kommer upptäcka vid kontakt med oss.

Vill du veta mer, kontakta gärna enhetschef Christian Johansson, tel. nr. 010-475 84 09 alternativt HR-specialist Sofie Westerberg, tel. nr. 010-475 86 15 (nås fr o m 25 juli). Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 6 augusti 2018.

Liknande jobb

Liknande jobb