Polismyndigheten

Vi söker juniora tekniker med inriktning ledningsstödssystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 2 juli 2018
Stängs
den 20 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.


Arbetsplatsbeskrivning
Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Gruppen Ledningscentralsystem ansvarar för de it-system som stödjer den operativa polisiära verksamheten i polisens ledningscentraler. Vi arbetar medarbetardrivet, i nära samverkan med vår operativa verksamhet. Vi bedriver alla uppdrag i linjen, vilket innebär att du arbetar med både utveckling och förvaltning dagligdags.


Arbetsbeskrivning
Som teknikspecialist har du ett omväxlande arbete med stor variation i dina arbetsuppgifter. Som exempel på arbetsuppgifter kan nämnas:

 • dagliga kontakter med den polisiära verksamheten
 • kontakt med interna och externa leverantörer
 • utarbeta krav, testa och bistå vid test med expertkunskap
 • vidareutveckling av inköpta system från externa leverantörer samt underhåll av system och miljöer
 • felsökning och felrättning, konfiguration av system/program på klient och serverdokumentation


Kvalifikationer
Vi ser att du har följande kunskaper och erfarenheter:

 • Några års erfarenhet av teknisk systemförvaltning eller IT-utvecklingsprojekt
 • God förmåga i tal och skrift på både svenska och engelska
 • Erfarenhet av nätverks- och kommunikationslösningar
 • Erfarenhet av administration av Windows server och klient


Meriterande

 • Erfarenhet av nätverks- och kommunikationslösningar
 • Erfarenhet av administration av Windows server och klient
 • Erfarenhet av databasutveckling inom Linux
 • Akademisk examen inom IT-området


Personliga egenskaper
Du skall besitta stor vilja och förmåga att lära av andra mer erfarna medarbetare och genom de arbetsuppgifter du får. För att lyckas med detta krävs envishet, lyhördhet, ödmjukhet, egen drivkraft och initiativförmåga. Har du detta kommer du utvecklas till en fulfjädrad tekniker inom de mycket komplexa system som betjänar polisens ledningscentraler. Du förutsätts växa inom tekikområden som windows, linux, databasutveckling samt lednings- och kommunikationssytem. Då vi söker juniora medarbetare lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.


Kontaktpersoner
Gruppchef Jonas Holmberg på tfn: 070-369 15 84


Fackliga företrädare
Kent Svärd, SACO, tfn: 010-56 34211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn: 010-56 38710; Johan Gertz Fackförbundet ST, tfn:010 5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn: 073-249 04 22


Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och bidrar till att skapa förtroende för polisen.


Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 20e augusti. Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Du skickar in din ansökan till jobb.na@polisen.se och ange annonsens diarienummer A330.103/2018

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna behandlas och sparas enligt Dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut eller har frågor om ansökningsförfarandet ta kontakt med HR-support på hr.support@polisen.se och ange annonsens referensnummer.


Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb