eHälsomyndigheten

Systemutvecklare / UX Designer

Plats
Kalmar (Län)
Annonserat
den 3 juli 2018
Stängs
den 3 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du erfarenhet av interaktionsdesign och är  en problemlösare som sätter användarperspektivet i fokus? Vill du vara med och ta fram systemlösningar som är tillgängliga och användbara för alla Sveriges invånare som målgrupp? eHälsomyndigheten har nu flera tjänster som UX Designer där du kan få chansen!

Vi söker nu tre UX Designers till avdelningen för Digitalisering. Gruppen består av ca 50 personer fördelat på ca hälften utvecklare och hälften testare och du arbetar i team för test, projekt och förvaltning.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens inom UX med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

 

Om tjänsten
Du kommer att självständigt och i grupp driva UX Designarbetet inom ramen för projekt och förvaltning. Detta innbebär bland annat att utreda hur våra funktionella och icke funktionella krav ska appliceras ur ett användbarhetsperspektiv och proaktivt medverka till en kontinuerlig förbättring av våra tjänster för webben och mobila enheter i agila arbetsteam.

Du arbetar för ett helhetsperspektiv på systemlösningar som utgår från användarens förutsättningar och driva användbarhetsperspektivet. Det ingår också i din roll att planera, leda och genomföra intervjuer och workshops och andra aktiviteter för målgruppsanalys och behovsinsamling och du förväntas upprätthålla god kompetens inom området UX Design genom olika former av omvärldsbevakning.

 

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen inom data/IT eller likvärdig utbildning eller genom arbete förvärvad kunskap.
  • Minst 3 års erfarenhet av arbete med användbarhetsrelaterade uppgifter i systemutvecklingsprojekt.
  • Minst 3 års erfarenhet av UX-arbete/interaktionsdesign
  • Erfarenheter av verktyg för visualisering av koncept och gränssnittsförslag.
  • Goda kunskaper i Svenska (skrift och tal)

 

För att trivas i rollen behöver du vara självgående och gilla att ge service till andra. Din förmåga att analysera och lösa problem kommer göra att du lyckas bra.  Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Meriterande för tjänsten är:

  • Deltagit i processen att utveckla och förvalta riktlinjer och principer för god användbarhet.
  • Tagit fram kvalitetsmått relaterade till användbarhet.
  • Erfarenhet av process- och begreppsmodellering.
  • Erfarenhet av att ha arbetat inom myndighet och/eller inom vård- och omsorgssektorn.

 

Vad erbjuder vi
Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningarna är tillsvidare eller visstid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är i Kalmar, arbetet kan innebära tjänsteresor, företrädesvis till Stockholm.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

 

Är du intresserad?
Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Pontus Ahl, enhetschef på Leverans och Innovation, tel 010-458 62 08, HR-specialist Carolin Gullberg, tel 010-10 60 718, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den X  datum månad 2018!

Liknande jobb

Liknande jobb