Lösningsarkitekt

Rekryterare
Värmdö kommun
Plats
Värmdö (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 5 juli 2018
Stängs
den 31 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Välkommen till en av Sveriges snabbast växande kommuner! Nu bygger vi unika bostäder i kulturhistoriska fabriksmiljöer och skapar nya mötesplatser för framtidens medborgare. Mitt i allt myller av utveckling och nybyggaranda finns vi på Avdelningen för digital utveckling för att skapa möjligheter för våra kunder genom att utveckla och modernisera kommunen inom området digitalisering.

 

Vi tror på våra medarbetares förmågor och satsar på individuella handlingsplaner och kompetensutvecklingsinsatser för att stärka dig i din roll. Digitalisering är ett fokusområde i Värmdö kommun och hos oss får du frihet att växa, frihet att ta ansvar samt flexibla arbetstider för balans i livet. Vi erbjuder också ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

 

I rollen som lösningsarkitekt kommer du att vara en del av ett litet och dynamiskt team med strateger, tekniker ochhelpdeskmedarbetare. Du kommer att fokusera på kommunövergripande förändringar i IT-landskapet. Därigenom bidrar du till att utveckla och realisera kommunens målarkitektur. Vår strävan är att leverera kostnadseffektiva e-tjänster som håller hög kvalitet.

 

Vi söker dig som uppfyller ett eller flera av kriterierna nedan:

 

·Du har en bred kompetens inom IT och har några års erfarenhet av att arbeta med arkitekturfrågor och har en förmåga att röra dig mellan informations- och verksamhetsarkitektur, integrationsarkitektur och övergripande lösningsarkitektur.

·Vi tror att du har en universitetsutbildning inom system- eller datavetenskap, alternativt motsvarande dokumenterad kunskap.

·Som person är du nyfiken, resultat- och samarbetsorienterad. Du sätter dig in i standarder och initiativ som drivs på nationell eller regional nivå (t.ex. elektronisk identifiering, organisationsöverskridande informationsutbyte och öppna data) och verkar som kommunens representant i arkitekturfrågor i olika forum för samverkan.

·Du är lyhörd, öppen och prestigelös med förmågan att bidra till ett gott arbetsklimat inom enheten.

 

Avdelningen för digital utveckling ansvarar för verksamhetsutveckling med stöd av it, systemdrift, bastjänster inom kommunens it-stöd, identitetshantering, kommunikationsnät, m m. Vi tillhandahåller it-stöd för drygt 8000 medarbetare och elever i kommunen. Nu går vi in i en ny fas där vi behöver fokusera mer på arkitekturfrågor för att kunna skapa större värde av investeringar genom att arbeta mer med gemensamma informationsobjekt, skapa tydlighet kringmasterdata och öka automatiseringen kring våra e-tjänster. Det är här vi ser dig som en nyckelperson som tillsammans med övriga i vårt team kommer att kunna göra ett avtryck för framtiden.

 

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

 

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

 

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök tjänst” nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 31 augusti 2018.

 

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta digitaliseringschef Kenneth Norberg, 08-570 485 75 alt via e-post,kenneth.norberg@varmdo.se. Han svarar på frågor efter semesterperioden, fr o m den 13 augusti. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Liknande jobb

Liknande jobb