IT-chef

Plats
Halmstad (Kommun), Halland
Annonserat
den 6 juli 2018
Stängs
den 13 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Högskolan i Halmstad, Verksamhetsstöd

Vi söker nu en lyhörd, drivande och prestigelös IT-chef!

Beskrivning
Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande. I dag är vi cirka 650 medarbetare och ca 9 000 studenter, har ett brett utbildningsutbud och internationellt välrenommerad forskning som bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Högskolan deltar aktivt i samhällsutvecklingen genom omfattande och uppmärksammad samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.  

Högskolan i Halmstad ligger även i framkant när det gäller digitalisering av högre utbildning. Vårt digitala lärcentrum, DLC, har rönt stort nationell uppmärksamhet och vår forskning och undervisning inom digital hälsoteknik, IT-forensik och AI är några exempel där vi utmärker oss.

IT-avdelningen är högskolans stöd i IT-frågor och arbetar för att högskolan ska ha en modern IT-miljö med verksamhetsnytta i fokus. Medarbetarna på IT-avdelningen, ca 20 till antalet, har en bred teknisk kompetens. Avdelningen ansvarar mer specifikt för strategiska frågor för högskolans IT-miljö, tillhandahåller infrastruktur, IT-drift, support till medarbetare och studenter, systemutveckling och integrationer, AV-teknik och telefoni. Inom ansvarsområdet ligger också högskolans förvaltningsmodell, informationssäkerhet, stöd till ett antal högskolegemensamma system samt lärplattformar. Vi ser gärna framöver att IT-avdelningen knyts ännu närmare högskolans utbildning och forskning.


Arbetsuppgifter
Som IT-chef har du det övergripande ansvaret för att IT-verksamheten möter verksamhetens behov. Du har personal- och budgetansvar, ingår i ledningsgruppen för verksamhetsstödet och rapporterar till högskoledirektören. I det gemensamma ledningsarbetet förväntas avdelningscheferna aktivt bidra till det som är verksamhetsstödets och högskolans mål. Sveriges högskolor och universitet har ett aktivt nätverk för IT-chefer som kan användas som stöd och som du också förväntas bidra till. 


Kvalifikationer
Som person är du drivande och initiativtagande för strategiska frågor för högskolans IT-miljö. För att bli framgångsrik i rollen behöver du ha (eller skaffa dig) en bred förståelse för behov av IT i utbildnings- och forskningsverksamhet och kunna föra dialog med verksamhet och medarbetare om värdeskapande och verksamhetsnytta inom IT. Med lyhördhet och en god pedagogisk förmåga förmedlar du tekniska aspekter, möjligheter och säkerhetsperspektiv till verksamheten. Som ledare tillvaratar och utvecklar den kompetens som finns på avdelningen och har förmågan att leda mot uppsatta mål.

Du är en god ledare och tydlig arbetsgivarföreträdare och skapar bra förutsättningar för en arbetsmiljö som stödjer delaktighet, ansvarstagande och engagemang.

Vidare är det viktigt att du har helhetsperspektiv och processtänk och är bra på att se IT-frågorna i ett större sammanhang. Förmåga att kunna samverka förtroendefullt med medarbetare, ledning, fackliga företrädare och externa parter är ett av våra viktigaste krav.

 
Formella krav:

 • Lägst kandidatexamen inom ett för anställningen relevant område eller motsvarande
 • Dokumenterad chefserfarenhet med verksamhets-, ekonomi- och personalansvar företrädesvis inom IT-området
 • Gedigen arbetslivserfarenhet inom IT-området och därigenom stor teknisk förståelse
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete
 • Erfarenhet och förståelse för verksamhet inom högskolor och universitet samt offentlig verksamhet ser vi som positivt.


Villkor
Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande med olika bakgrund, kön, funktionalitet och inte minst livserfarenhet.

 

Vi undanber oss all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/63


Kontakt

 • Catarina Coquand, Högskoledirektör, 0761010528
 • Jenny Söderberg, HR-strateg, 035-167100

Facklig företrädare

 • Kristina Hildebrand, Saco-S, 070-7721015
 • Camilla Soto, ST, 035-167242
 • Anniqa Lagergren, OFR, 035-167655

Publicerat 2018-06-14
Sista ansökningsdag 2018-08-13