Tjänsteansvarig digitala tjänster till digitaliseringsenheten

Rekryterare
Nacka kommun
Plats
Nacka (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 6 juli 2018
Stängs
den 31 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

nacka allman bild

Nacka kommun, digitaliseringsenheten

Digitaliseringsenheten har tre huvuduppdrag: arbeta för en stabil och säker drift av system, förvalta system och att driva på den digitala utvecklingen. Eftersom enhetens medarbetare arbetar inom alla tre uppdragen utvecklar vi kontinuerligt vår kompetens både vad gäller tekniska förutsättningar och verksamheters, användares och medborgares behov och förväntningar. Vi jobbar också aktivt med kunskapsöverföring för att snabbt och korrekt kunna lösa nya behov och problem.

Vill du vara med och leverera tjänster inom de senaste IT-teknikerna såsom exempelvis Robot Process Automation (RPA) och molntjänster? Då ska du absolut läsa vidare.  


Arbetsbeskrivning 
Digitaliseringsenheten har tre huvuduppdrag: arbeta för en stabil och säker drift av system, förvalta system och att driva på den digitala utvecklingen. Eftersom enhetens medarbetare arbetar inom alla tre uppdragen utvecklar vi kontinuerligt vår kompetens både vad gäller tekniska förutsättningar och verksamheters, användares och medborgares behov och förväntningar. Vi jobbar också aktivt med kunskapsöverföring för att snabbt och korrekt kunna lösa nya behov och problem.

Kommunens IT-infrastruktur är till stor del outsourcad där våra upphandlade leverantörer levererar drifttjänst av till exempel nätverk och system. Vi nyttjar också flertalet s.k. molntjänster såsom t.ex. Microsofts Office365. Digitaliseringen av kommunens verksamheter innebär att vi får ansvar för att tillhandahålla allt fler digitala tjänster och behöver därför förstärka enheten med ännu fler drivna och engagerade medarbetare.

I rollen som tjänsteansvarig får du möjligheten att ta ett helhetsansvar för de kommungemensamma IT-tjänsterna RPA (Robot Process Automation) och kontorsprogramvara (främst Microsoft Office365). RPA-tjänsten etablerades i Nacka under 2018 och erbjuder samtliga verksamheter möjligheten att automatisera sina processer. Microsofts kontorsprogramsvit Office365 används av kommunens anställda, politiker samt flertal skolor. I området kontorsprogramvara ingår också så kallade säkra lösningar; såsom exempelvis digital underskrift och säkra meddelanden. Som tjänsteansvarig ansvarar du för leverans- och leveransuppföljning av RPA och kontorsprogramvara gentemot verksamheterna. Du samverkar med och styr berörda leverantörer för att uppnå maximal kvalitet och stabilitet i tjänsterna.

Du arbetar strukturerat med tjänsternas utvecklings- och förvaltningsplaner samt budget. Du för en dialog med verksamheter och användare för att fånga verksamhetsbehov och omvandla i kravställning på tjänsten gentemot leverantör. Likaså följer du aktivt teknikutvecklingen på området och säkerställer att Nackas IT-tjänster följer med i den tekniska utvecklingen. Du har ett tydligt ansvar för tjänsternas mål, leveranser, tidplan och budget. I rollen ingår också att utbilda, kommunicera och inspirera kring användning av tjänsterna. 


Kvalifikationer

 • Akademisk examen inom relevant område för tjänsten.
 • God erfarenhet av att driva och leda IT-nära förvaltningsuppdrag (cirka fem år), eller motsvarande projektledarerfarenhet.
 • Du har erfarenhet av leverantörsstyrning och leverantörssamverkan, leverans- och avtalsuppföljning, gärna erfarenhet från outsourcingmiljö och/eller molntjänster.
 • Erfarenhet av tjänsteutveckling och tjänsteleverans till en stor organisation.
 • Du har en mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska och engelska.
 • Du har erfarenhet av att ha hållit i utbildningar.
 • Du är processorienterad och har god kunskap om ITIL.


Meriterande

 • Förvaltningsledarutbildning baserad på någon etablerad modell (exempelvis PM3, ITIL).
 • Projektledarutbildning baserad på någon etablerad modell (exempelvis PROPS).
 • Det är positivt om du har erfarenhet av RPA och/eller programmering men inget krav för tjänsten.
 • Det är positivt om du har erfarenhet av att införa och/eller förvalta Microsoft Office365, samt erfarenhet av Microsofts licensmodell, men inget krav för tjänsten.

Vidare har du ledaregenskaper, du får saker att hända, tar tag i det som behöver göras och tar ansvar för uppgiften. Det är naturligt för dig att bygga relationer och samarbeta i team, och du är serviceinriktad eftersom du drivs av att leverera bra lösningar till Nackas verksamheter. Du behöver inte ha djup teknikbakgrund, men behöver ha en övergripande förståelse för hur verksamheterna påverkas av olika tekniska förutsättningar och hur IT-tjänsterna bör designas och levereras för att verksamheten ska stödjas optimalt.


Vi erbjuder 
Hos oss har du tillgång till motionslokal i Nacka stadshus, friskvårdstimme och friskvårdsersättning samt växling av semesterersättning mot fler semesterdagar.


Anställning 
Tjänsten är tillsvidare och på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse. Sista ansökningsdatum är den 31 aug.


Information  
Brita Rösblad, Teknisk chef, 08-718 94 73 

Inför rekryteringsarbetet har vi på Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Nacka växer och bygger stad. Vi är en öppen, enkel och smart kommun som präglas av valfrihet, effektivt resursutnyttjande och dialog med medborgarna. Mångfald och öppenhet är viktiga ledstjärnor i kommunen där stadens puls möter hav och skog och där människor kan förverkliga sina drömmar. Vi ska vara bäst på att vara kommun och behöver de bästa medarbetarna för att tillsammans uppnå den ambitionen. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse 
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/364
Publicerat 2018-07-06
Sista ansökningsdag 2018-08-31

Liknande jobb

Liknande jobb