Förvaltningsledare IT, Centrala system

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 9 juli 2018
Stängs
den 17 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Förvaltningsledare IT, Centrala system

IT-enheten ansvarar för den IT-nära utvecklingen, förvaltningen och driften av Naturvårdsverkets egen IT, samt tekniklösningar och produktval för IT-komponenter som ska förvaltas och finnas i Naturvårdsverkets produktionsmiljö. Enheten ansvarar för uppföljning av myndighetens leverantörer av IT-verksamhet. Enheten ger stöd till utveckling av digitalisering och tillgängliggörande av information. Naturvårdsverket använder pm3 som förvaltningsmodell för IT-verksamheten, där Förvaltningsledaren ansvarar för verksamhetens krav och behov inom förvaltningsplanen och Förvaltningsledare IT ansvarar för IT-relaterad förvaltning.

Dina arbetsuppgifter

Centrala system är under uppbyggnad under utarbetande som ett nytt ansvarsområde. Det kommer att omfatta gemensamma grundläggande och återanvändbara funktioner som integrationslösningar, central behörighetshantering och plattform för e-tjänster. Tillsammans med Förvaltningsledare och Objektspecialister arbetar du med förvaltningsplan, tar fram förändringsförslag, och samordnar vidareutveckling inom ditt förvaltningsobjekt. I arbetet ingår bland annat kravhantering, planering och uppföljning av förändringar, beställningar hos leverantör, samt uppföljning av genomförd leverans. Naturvårdsverket har en outsourcad IT-miljö, där all drift och support levereras utifrån. En viktig del av rollen består därför i att agera beställare, följa upp mot avtal, samt att samverka med externa parter.

Din kompetens

Vi söker dig som har:

 • Teknisk bakgrund på högskolenivå med inriktning mot IT, alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
 • Flera års erfarenhet av IT-förvaltningsledning i större organisationer 
 • Goda teknik- och verksamhetskunskaper rörande administrativa funktioner
 • Erfarenhet av leverantörshantering i en outsourcad miljö, inklusive erfarenhet av beställningar och uppföljning av leveranser
 • God vana att kommunicera, såväl med externa leverantörer som med användare av systemen
 • Erfarenhet av rutin- och processutveckling 
 • Erfarenhet av projektarbete inom IT, gärna i flera olika roller 
 • Mycket goda kunskaper i PM3 
 • Goda kunskaper i ITIL   

 Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av följande områden:

 • Utveckling av IT-system, gärna där du haft flera olika roller i utvecklingsprocessen. 
 • Erfarenhet av verksamhetsplanering och ekonomisk uppföljning 
 • Integrationslösningar
 • Centrala IT-lösningar med många verksamhetsintressenter
 • God vana vid att arbeta i Office 365 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och det är viktigt att du är målfokuserad, och kan se helheten bortom detaljerna. Du arbetar självständigt och har förmåga att organisera, planera och prioritera dina arbetsuppgifter på egen hand. Du är serviceinriktad och kan bygga och underhålla relationer på ett förtroendeingivande sätt. Du är tydlig och kan kommunicera ut ditt budskap på ett lättförståeligt sätt såväl i tal som i skrift 

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är Stockholm. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning. Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv. Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen, och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 17/8.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta nedan personer, via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Anders Nilsson, chef IT-enheten

Kristina Larsson, facklig representant, ST

Britta Wedin, facklig representant, SACO

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket tillämpar kompetenbaserad rekrytering som syftar till att identifiera varje persons kompetens utifrån vad som är efterfrågat i aktuell anställning och därmed motverka diskriminering.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss eller hitta fler lediga jobb? Se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Liknande jobb

Liknande jobb