Utvecklare flygsimulator

Rekryterare
FOI
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 9 juli 2018
Stängs
den 6 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Utvecklare flygsimulator

Vill du vara med och utveckla framtidens luftstridsimulator? Vill du jobba i sammanhang där du har möjlighet att påverka? Vill du ha kul på jobbet? Då kanske du är vår nya kollega!

Vi är Flygvapnets Luftstridssimuleringscenter (FLSC) som drivs i FOIs regi. Vi har en världsledande simuleringsanläggning för bemannad luftstrid som används av bl.a. svenska flygvapnets piloter för träning och taktikstudier. Simulatoranläggningen bygger på en kombination av bemannade simulatorer och datorgenererade aktörer och innehåller det mesta från nätverkskommunikation och modellering till omvärldsvisualisering.

Arbetsuppgifter 
Du kommer att ingå i ett team av mjukvaruutvecklare som ansvarar för att utveckla och underhålla en komplex simulatoranläggning. Teamet arbetar med hela kedjan från design av mjukvaruarkitektur, framtagning av grafiska gränssnitt, till implementation och testning. All utveckling sker i moderna språk som C++, Java och Python. På FLSC arbetar vi agilt och ansvarar själva för vår utvecklingsmiljö där vi tillämpar Continuous Integration/Deployment.

Din profil 
Du har en högskoleutbildning inom datateknik, datavetenskap, fysik eller motsvarande som FOI bedömer som relevant. Du har gedigen erfarenhet av mjukvaruutveckling i C++. Du har erfarenhet av programmeringsspråken Python och Java. Du har god förmåga att kommunicera klart och tydligt i både tal och skrift på svenska såväl som engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Därför är det är viktigt att du är en lugn och stabil lagspelare som kan arbeta i team. Du är självgående och arbetar bra med komplexa frågor och har lätt för att anpassa dig till situationen när du diskuterar lösningar direkt med kunder.

Vi erbjuder 
På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med privatliv och föräldraskap. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning. Arbetsplatsen är belägen i Kista.

Har vi fångat ditt intresse? 
För mer information om tjänsten är du välkommen med frågor till Stefan Ungerth, enhetschef eller Jouni Lindqvist, teknisk chef. Fackliga kontaktpersoner är Staffan Lindgren för SACO-föreningen och Krister Söderberg för OFR/S – ST-föreningen vid FOI. Samtliga nås på telefon 08-5550 30 00. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen. Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen nedan senast den 6 augusti 2018.

Liknande jobb

Liknande jobb