BI/DW-utvecklare och systemförvaltare

Rekryterare
Telge AB
Plats
Södertälje (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 9 juli 2018
Stängs
den 20 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

BI/DW-utvecklare och systemförvaltare

Är du en mästare på att samla in och strukturera data för analys och är självgående i MS SQL? Vill du använda dessa kunskaper och erfarenheter för att skapa en grönare framtid för oss och framtida generationer? Då är det precis dig som Telge Energi söker!

 

Din dag på jobbet


Tjänsten som kombinerad systemförvaltare och BI-utvecklare är varierande och innehåller både analytiska utmaningar och administrativa arbetsuppgifter samt ett tätt samarbete med såväl vårt analysteam som vårt IT-team. Rollen innebär att du utvecklar och underhåller vårt Datawarehouse, samlar in och strukturerar data, är delaktig i projekt och strategiska beslut kring användandet av dataanalys och skapar verktyg för analys och rapporter. Du är också ansvarig för drift av systemet samt att se till att nya programversioner och säkerhetsuppdateringar utvärderas, testas och installeras på ett säkert sätt.

Dina övriga arbetsuppgifter


• Övervakning, felsökning och åtgärder
• Löpande kontakt med användare och superanvändare
• Driva och leda genomförandet av IT-utvecklingsaktiviteter


 Mer om ditt nya jobb

Som kombinerad systemförvaltare och BI-utvecklare kommer du att skapa verktyg för analyser och rapporter i t.ex. Tableau och Power BI. Datalagret bygger på MS SQL Server och består idag av flera datamarts som hämtar information från olika datakällor. I denna roll kommer du också att samverka med verksamheten, arkitekter, utvecklare och IT-leverantörer. Du är med på resan för att göra Telge Energi mer datadrivna och samtidigt utveckla oss inom t.ex. Data Lakes och BI Self Service och det finns givetvis stora möjligheter att själv utvecklas i denna roll.


Det här är du

Som person tror vi att du är utåtriktad och tycker att det är roligt att arbeta nära kunden. Eftersom vi på Telge Energi fokuserar mycket på samarbete och lagkänsla tror vi att du också trivs med att arbeta i grupp. Du är självgående och tycker om att arbeta med frihet under ansvar. Du är analytisk, strukturerad, engagerad och driven och har lätt för att sätta dig in i verksamheten och skapa en förståelse för affären.
 

Krav

• Relevant utbildning
• God erfarenhet av BI-lösningar och Datawarehouse 
• Erfarenhet av att jobba med SQL Server och tillhörande BI-verktyg
• Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska
• 2-5 års erfarenhet av Business Intelligence


Meriter

• Erfarenhet inom arkitektur och flöde kring Datawarehouse
• Erfarenhet av Microsoft Azure
• Erfarenhet inom Power BI 
• God förståelse för arkitekturfrågor och IT-tekniska frågeställningar
• Bekant med ITIL
• Bekväm med att leda kravarbete 
• Har kunskaper inom testområdet
• Erfarenhet från energibranschen
 

Det här är vi

Telge Energi är ett bolag som drivs av att göra bättre varje dag. Vi säljer enbart ren el från 100 % förnybara källor. Vi driver dessutom flera initiativ utanför vår kärnaffär exempelvis barnens egna klimatpris Childrens Climate Prize. Vi jobbar i ett öppet kontorslandskap med närhet till alla avdelningar. Vi har enkelt för att tala med varandra och ger feedback för att nå bästa möjliga resultat. Vi trivs väldigt bra ihop och har tid till att skratta med varandra samtidigt som vi fokuserar för affärens bästa. Vårt fokus är försäljning & kundnöjdhet. Telge Energi ingår i Telge-koncernen och här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Vi erbjuder bra förmåner och friskvårdsbidrag. Vi är en organisation som strävar efter mångfald och jämlikhet. 

Ansök idag

Vi vill gärna höra mer från dig och intervjuar löpande! Skicka därför din ansökan så snart som möjligt, och allra senast 20 augusti 2018. Varmt välkommen att bli en av oss!

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Åsa Pohl, 076 885 32 11. Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Mats Elfdahl, HR-specialist, 08-550 220 75. Fackliga kontaktperson är Sanne-Liv Olsen för Vision. Du når henne på 08-550 228 85.


Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av andra säljbolag.


Telge Energi är ett elbolag från Södertälje som alltid utmanat branschen. Först sänkte vi priserna, sen kämpade vi mot kolkraften. Nu vill vi ge barnen en ljusare framtid och en mer hållbar planet. Läs mer på: www.telgeenergi.se

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 700 medarbetare och en omsättning på 6 000 Mkr. Vi erbjuder tjänster och service inom bostäder, bygg, el, lokaler, hamn, värme, vatten, stadsnät, science center och bemanning. Läs mer på: www.telge.se

Snabbinfo

Bolag
Telge Energi AB

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag
2018-08-20

www.telgeenergi.se

 

Skicka ansökan 

 

Liknande jobb

Liknande jobb