FRA

FRA söker vass produktledare för IT-infrastruktur

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 juli 2018
Stängs
den 26 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en skicklig produktledare som drivs av att leverera verksamhetsnytta med hjälp av tekniska lösningar, i en värld som ständigt förändras. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Som produktledare hör du till vår tekniska avdelning som har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar samt sköter drift och underhåll av befintliga system. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter. Resor inom och utanför Sverige förekommer på regelbunden basis i tjänsten.

Ditt uppdrag

Som produktledare har du ett övergripande livscykelansvar för din produktportfölj inom området IT-infrastruktur. Det innebär utveckling, vidareutveckling, förvaltning, drift och avveckling av produkter och system. Detta sker i nära samarbete med vår leveransorganisation, där enhetschefer har det operativa ansvaret att leverera i din portfölj, tillsammans med bland annat projektledare, förvaltningsledare och driftledare. Som produktledare har du leveransansvar mot systemägare och beställare vid myndigheten, ditt fokus är att möta och förstå verksamhetens behov och krav för att omsätta det till tekniska lösningar och genomförande.

En viktig och stor del är strategiska frågor och långsiktig planering för utveckling av de system och tjänster som ingår i din produktportfölj. I uppdraget ingår även behovsanalyser, planering samt prioritering av nya projekt. Detta kräver nära dialog med myndighetens beställare för att diskutera relevanta produkter eller idéer, samt för att säkerställa optimal leverans enligt plan. Under projektens gång har du en kontinuerlig dialog med beställare gällande tidsplan och prioriteringar, du samarbetar med driftledare, projektledare och enhetschefer samt är med i projektens styrgrupper. En annan viktig del är att samverka och stötta projekt-, förvaltnings- och driftledare med teknisk kompetens kring frågor som uppstår kring systemportföljen.

I rollen har du ansvar för affärsrelationer med externa parter rörande produktområdet samt nära kontakt med kollegor på ekonomi och inköp. Vidare har du ansvar för budget och ekonomisk uppföljning inom ditt produktområde och överblickar samt stöder de olika enheternas leverans. Du förväntas följa den tekniska utvecklingen i omvärlden för din portfölj.

Du kan

Vi ser att du har en akademisk examen med teknisk inriktning kombinerat med relevant yrkeserfarenhet alternativt mångårig relevant arbetslivserfarenhet samt har mycket goda kunskaper om IT-infrastruktur och tekniska lösningar i enterprise miljö. Du har flera års erfarenhet från något av områdena; systemutveckling, IT-drift och/eller produktledning. Vi ser gärna att du har kommersiell erfarenhet av kravställning, sannolikt från en tidigare befattning som Service Delivery Manager, Key Account Manager, IT-chef, IT-arkitekt, senior projektledare eller motsvarande.

Du bör även ha en bred erfarenhet av att ha arbetat med ekonomisk planering, budget och/eller strategi. Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. Meriterande är om du har utbildning och/eller har arbetat inom IT-säkerhet, IT-hot, telekom, IT-arkitektur/lösningsarkitektur eller projektledning. Har du dessutom någon certifiering inom IT-arkitektur är det en fördel.

Du är

Vi ser att du är initiativtagande och tycker om att arbeta strategiskt med förbättringsprojekt och utveckling av metoder för att se till att arbetssätt, processer och rutiner hela tiden ligger i framkant. Produktledaren har krav från många olika intressenter, det är därför viktigt att du har hög integritet och kan, med gott omdöme, agera självständigt utifrån en helhetssyn.

För att trivas i verksamhetens dynamiska miljö krävs det att du är självgående och strukturerad med förmåga att kunna hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Samtidigt kan du enkelt växla fokus och prioritera vid förändrade omständigheter. Med din förmåga att behålla motivation och effektivitet i både med- och motgång ser du till att resultat uppnås. I och med att du har omfattande interna och externa kontakter, krävs det att du har god förmåga att samarbeta, är tydlig i de budskap du förmedlar och har lätt för att skapa goda relationer.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Agnes Ericzon från 13 augusti på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2018-08-26.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb