Ingenjör till nätsäkerhetsavdelningen

Rekryterare
PTS
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 3 augusti 2018
Stängs
den 26 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ingenjör till nätsäkerhetsavdelningen

Vill du arbeta för att Sveriges digitala infrastruktur ska vara säker? Är du ingenjör, systemvetare eller har läst informationsteknik? Är du intresserad av frågor om säkerhet i samhällsviktiga it- och datakommunikationstjänster? I så fall kan du vara den vi söker nu när vår Nätsäkerhetsavdelning utökas för att bygga upp arbetet med tillsyn enligt NIS-lagen, ett av PTS nya uppdrag. Du behövs för att utveckla och arbeta med vårt nya uppdrag som tillsynsmyndighet för digital infrastruktur och digitala tjänster.

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Den 1 augusti trädde lagen om informationssäkerhet för samhällsviktiga och digitala tjänster (NIS-lagen) i kraft och PTS har utsetts till tillsynsmyndighet för digital infrastruktur och digitala tjänster. Vår nätsäkerhetsavdelning utökas nu med flera nya tjänster på enheten för säker och konfidentiell kommunikation, där den nya verksamheten ska byggas upp.

Vad ska jag arbeta med?

Du kommer att ha en viktig roll i att utveckla PTS arbete för god nät- och informationssäkerhet hos företag som tillhandahåller digital infrastruktur och digitala tjänster.

Du kommer också att:

  • ansvara för tillsyn, inspektioner och hantering av incidentrapporter avseende nät- och informationssäkerhet i digital infrastruktur och digitala tjänster
  • bidra till utvecklingen av regler på nät- och informationssäkerhetsområdet, t.ex. genom att ansvara för utredningar och delta i arbete med föreskrifter
  • handlägga regeringsuppdrag, remisser och utredningar inom avdelningens ansvarsområden

I tjänsten ingår också att samverka med företag, myndigheter och andra organisationer samt representera PTS i nationella och internationella sammanhang.

För att lyckas i rollen förväntas du även omvärldsbevaka och hålla dig informerad om utvecklingen på marknaderna för digital infrastruktur och digitala tjänster.

Vem söker vi?

Vi söker dig med:

  • relevant akademisk examen inom t.ex. informationsteknik, datavetenskap eller systemvetenskap, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • goda kunskaper inom informations- och datakommunikationsteknik
  • kunskaper inom it- och informationssäkerhet
  • god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska men även på engelska då internationellt arbete ingår i rollen

Det är meriterande om du har erfarenhet av kvalificerat analys- och utredningsarbete och/eller tidigare har arbetat med tillsyn- eller revisionsverksamhet. Vidare är erfarenhet av kravställning meriterande; du kan till exempel ha varit med och tagit fram eller tillämpat rättslig reglering, tekniska specifikationer eller liknande.

Erfarenhet från it-och telekombranschen samt arbete med it- eller informationssäkerhet ser vi också mycket positivt på.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för rollen ser vi att du är analytisk och driven. Du kommer gärna med egna initiativ och tycker om att arbeta tillsammans med andra och har därför en god samarbetsförmåga.

Eftersom en viktig del i rollen är att kommunicera och samverka med andra så är det också viktigt att du är utåtriktad och har en god kommunikativ förmåga.

Var på PTS ska jag jobba?

På nätsäkerhetsavdelningen arbetar jurister, ingenjörer och ekonomer för att nät och tjänster ska vara tillförlitliga, att samhällets behov av elektronisk kommunikation ska uppnås samt att nummer och tekniska koder ska användas effektivt.

Enheten för säker och konfidentiell kommunikation arbetar för att alla ska kunna känna tillit till de elektroniska kommunikationstjänster och den digitala infrastruktur som är grundläggande för dagens samhälle, och för att informationssäkerheten ska möta samhällets behov.

Hur är det att jobba på PTS?

Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Se filmen om PTS

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § i säkerhetsskyddslagen. Vid tillsvidareanställning kan följa en skyldighet att krigsplaceras.

Hur ansöker jag?

Välkommen med din ansökan till jobba@pts.se senast 26 augusti 2018. Uppge diarienummer 18-9255 i ämnesraden.

För mer information kontakta enhetschef Staffan Lindmark, 08-678 57 36 (tillgänglig fr.o.m. 13/8) eller HR-specialist Camilla Denijs, 08-678 58 01.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationermaila till saco@pts.se eller st@pts.se

Här kan du få information om hur PTS registrerar dina personuppgifter.

Liknande jobb

Liknande jobb