Polismyndigheten

Teknisk lösningsarkitekt till it-avdelningen

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 6 augusti 2018
Stängs
den 27 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Gruppen Personalsystem och Lärplattform organiseras under sektionen för Medborgarkontakt och myndighetsgemensamma system, och gruppen ansvarar för utveckling och förvaltning av ett antal olika system med bred inriktning. Även mer verksamhetsnära system ingår.

Gruppen behöver nu utöka sitt team med en teknisk lösningsarkitekt. I och med den breda systemfloran kan en ”vanlig” arbetsdag se väldigt olika ut. Det kan handla om att planera realiseringen av it-lösningar baserat på verksamhetens behovsbild, omvärldsbevaka, säkerställa att polisens arkitektprinciper och riktlinjer kring standarder och integration följs i den tekniska arkitekturen eller att bistå med att ta fram nya tekniska lösningar.

Framför allt handlar det om att se möjligheter och implementera dessa.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill jobba med och ansvara för att:

 • bereda och ta fram olika kostnads- och verksamhetseffektiva lösningsförslag till beslut baserat på funktionella och icke-funktionella krav
 • vara delaktig i införandeprojektet av ett nytt Personal- och lönesystem för Polisens alla 30 000 medarbetare
 • vara delaktig i att lyfta in polisens Lärplattform i intern drift
 • vara kontaktyta mot interna och externa intressenter som Polismyndigheten samverkar med
 • bistå med att ta fram lösningsförslag och tidsuppskatta insatser.
 • besvara interna och externa förfrågningar
 • bistå med att underhålla och effektivisera befintliga system på befintlig plattform

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • relevant högskoleexamen inom it eller kunskap förvärvad på annat sätt och som kan bedömas likvärdig 
 • dokumenterad erfarenhet av att arbeta som lösningsarkitekt
 • dokumenterad erfarenhet av att arbeta med olika plattformar – exempelvis Windows och Linux 
 • erfarenhet av att arbeta i integrationstäta och komplexa miljöer

Du måste behärska svenska flytande, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av agilt arbetssätt 
 • bred och djup teknisk kompetens 
 • erfarenhet av modellering och förmåga att kunna översätta behov/krav i system och flöden till process- och informationsmodeller 
 • kunskap om att fram relevant systemdokumentation kring systemberoenden och infrastruktur 
 • ett strategiskt och långsiktigt tänk 
 • en förmåga att se helheten 
 • ledaregenskaper

Personliga egenskaper

Tjänsten kräver en person med gediget teknikintresse och som brinner för lösningsarkitektur och förändringsarbete. Du ska vara självgående och kunna arbeta självständigt under eget ansvar med ett stort mått av analysförmåga och noggrannhet. Du ska också vara resultatinriktad och serviceorienterad. Dessutom ska du kunna se behov och utifrån dessa självständigt söka och ta ansvar för arbetsuppgifter.

Andra egenskaper som vi uppskattar är om du är strukturerad, prestigelös, pedagogisk och tydlig samt har god förmåga att arbeta både enskilt och i grupp. Vidare krävs ett kreativt och flexibelt arbetssätt, god helhetssyn och god förmåga att kommunicera med olika intressenter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att från den 13:e augusti kontakta gruppchef, Anna Åstrand, tfn 010-56 36678

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-56 16627

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen 

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, förtroendearbetstid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.  Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.  

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. 
Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter. 

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan senast 27 augusti 2018!

Liknande jobb

Liknande jobb