Polismyndigheten

Uppdragsledare till IT-avdelningen och Utredningssystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 16 oktober 2018
Stängs
den 8 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 750 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Som uppdragsledare hos oss kommer du ansvara för att samordna och driva olika uppdrag som rör vidareutveckling av Polisens IT-stöd för den brottsutredande verksamheten.

Dina arbetsuppgifter kommer innebära att du får vara med och planera och prioritera utvecklingen av de system som är centrala för polisens förmåga att utreda brott. Du kommer att ha en viktig roll i vår resa att förenkla och förbättra våra system och öka digitaliseringen inom vårt område. För att en polisutredning ska kunna leda till att ett brott blir utrett, att den som är skyldig döms och att den som är oskyldig blir frikänd, är polisen beroende av att våra produkter fungerar felfritt.

I din roll som uppdragsledare kommer du att leda arbetet med vår verksamhetsgrupp som har till uppgift att fånga behov rörande våra utredningssystem och se till att de utvecklas för att stödja myndighetens visioner och mål. Tillsammans med verksamhetens representanter kommer du också att planera för hur införande av nya förmågor i IT-systemen ska ske på bästa sätt.

För tillfället arbetar vi inom sektionen bl.a. med att:

  • nyutveckla mobilappar för att påbörja polisutredningar i fält och för att utfärda ordningsböter digitalt
  • lägga grunden för större nyutveckling av ett av våra kärnsystem som kommer ske med start 2019. En utveckling som kommer bli ett av våra mest utmanande uppdrag de kommande åren, bl.a. med anknytning till EU-gemensamma system

Vi söker dig med stort engagemang för digitalisering och förändringsledning och som är en duktig kommunikatör.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • relevant akademisk examen, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
  • minst 3 års erfarenhet i rollen som uppdragsledare, projektledare eller motsvarande
  • erfarenhet av att samordna och strukturera uppdrag i en komplex miljö
  • en god kommunikativ förmåga, i både tal och skrift
  • erfarenhet av att införa IT-lösningar som påverkar verksamhetens processer

Du måste behärska svenska väl, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av att arbeta i offentlig verksamhet eller i ett större företag
  • erfarenhet av agila metoder och/eller processorienterade arbetssätt
  • erfarenhet av att leda workshops

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driven, utåtriktad och självgående. Du ska ha förmåga att bygga relationer, vara pedagogisk samt ha god förmåga att leda och motivera andra i din omgivning. Vidare ska du kunna skapa trygghet och ha en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Då Polisens IT-avdelning omfattar ett stort antal team och teknikområden är det viktigt att du har förmåga att se till helheten och att lyfta blicken för att se till att det vi gör blir bra för hela myndigheten, inte bara det egna området.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Åsa Tellström, tfn 010-56 416 31

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter. 

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 8 november 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Liknande jobb

Liknande jobb