Polismyndigheten

Teknikspecialist för gruppen Internationella samordnings- & samverkanssystem

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 16 oktober 2018
Stängs
den 2 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Gruppen Internationella samordnings- & samverkanssystem ansvarar för utveckling och förvaltning av internationella samordnings- och samverkanssystem, samt samordningsfunktion för internationella åtaganden. Gruppen ska nu utökas med en Teknikspecialist som ska arbeta med att knyta ihop svenska polisens it-stöd med internationella it-stöd.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifter
Som teknikspecialist ansvarar du för att:
- stödja verksamheten i deras behov av internationella it-stöd
- delta i tekniska möten med internationella myndigheter
- omvärldsbevaka
- samarbeta med andra delar av organisationen för att möjliggöra en effektiv it-miljö för verksamheten
- formulera tekniska rapporter och hantera samt tolka tekniska dokument, på både svenska och engelska.

Kvalifikationer

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
• erfarenhet av systemarkitektur
• Relevant högskoleutbildning
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• Dokumenterad erfarenhet av nätverksarbete
• erfarenhet av att formulera tekniska rapporter och hantera samt tolka tekniska dokument
• Erfarenhet av agilt arbetssätt

Meriterande är om du även har:
• Erfarenhet av internationellt arbete
• Kunskap om EU-samarbete

Personliga egenskaper
Tjänsten kräver att du är en person som är självgående och kan arbeta självständigt under eget ansvar med ett stort mått av analysförmåga och noggrannhet. Den kräver också ett resultatinriktat och serviceorienterat förhållningssätt. Du bör kunna se behov och utifrån dessa självständigt söka och ta ansvar för arbetsuppgifter. Andra egenskaper som vi uppskattar är om du är strukturerad, pedagogisk och tydlig samt har god förmåga att arbeta både enskilt och i grupp. Vidare krävs ett kreativt och flexibelt arbetssätt, god helhetssyn och god förmåga att kommunicera med olika intressenter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta chef Eva Janhagen: 010-5634783.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211 

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10 

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92 

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Mer om anställningen
Anställningen är tills vidare och inleds med sex månaders provanställning. Flextid. Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 2 november 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med dnr A508.484/2018 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:
Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Elin Melkersson, Elin.Melkersson@polisen.se

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb