Svenska kraftnät söker en systemut­vecklare som vill bredda sin kompetens

Plats
Sundbyberg (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 19 oktober 2018
Stängs
den 31 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du beredd att arbeta med system som får hela Sverige att lysa? Genom att utveckla system som är centrala för driften av det svenska stamnätet av el kommer du att bidra till detta, varje dag.

Dina arbetsuppgifter
Svenska kraftnät söker nu dig som vill arbeta med utveckling av vår kraftsystemsimulator ARISTO. Vi är en liten grupp med totalansvaret för vår produkt och ser därför gärna att du har ett brett intresse för alla aspekter inom systemutveckling samt är intresserad av att fördjupa din kompetens. Vårt nuvarande fokus är att utveckla ett nytt användargränssnitt i Qt/C++ för Linux men även att bygga vidare på våra modeller av kraftsystemkomponenter och anpassa oss till CIM, en gemensam standard för datautbyte.

I gruppen ingår i dagsläget en testare, en modellansvarig samt tre seniora utvecklare som gärna delar med sig av sin kompetens och erfarenheter av utveckling. Vi arbetar i nära samarbete med våra interna användare men även som support till ett antal externa kunder vilket gör att vi måste ha god kunskap inte bara om vår produkt utan även om domänen elkraftsystem.

Det positiva med att arbeta i just vår grupp är:
> stort eget ansvar och möjlighet att påverka både hur vi arbetar och vad vi prioriterar
> möjlighet att pröva många olika områden inom systemutveckling såsom design, GUI-utveckling, prestandaoptimering, testimplementation liksom dokumentation och användarsupport
> en arbetsplats med samhällsnytta som grundläggande drivkraft för vår verksamhet

För att lyckas i rollen ska du ha:
> examen med inriktning på datateknik eller datavetenskap alternativt en examen inom kraftsystem med utbildning och stort intresse för programmering
> god kunskap i C++ eller liknande objektorienterat språk
> förmåga att skriva kod som är förståelig och lätt att underhålla

Vi välkomnar ansökningar från nyutexaminerade. 
Kunskaper inom ett eller fler av nedanstående områden ses dock som meriterande:
> erfarenhet av professionell mjukvaruutveckling och testimplementation
> erfarenhet och kunskap inom C och relationsdatabaser 
> kunskap om simulering av dynamiska system, elkraft eller reglersystem

Personliga egenskaper
Som person tror vi att du är van att arbeta självständigt samtidigt som du är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta. Kvalitet och noggrannhet är en självklarhet men inte ett hinder för att leverera utlovade resultat. Det är en fördel om du är engagerad och intresserad av att lära dig nya saker. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Som ett första steg i denna rekryteringsprocess ingår ett webbaserat programmeringstest där du får möjlighet att demonstrera dina färdigheter.

Vi erbjuder 
Hos oss finns stora utvecklingsmöjligheter. Svenska kraftnät är en uppskattad arbetsgivare som erbjuder många förmåner inom friskvård och flexibla arbetstider som ger möjlighet till balans mellan arbete och fritid. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap ett krav.

Vill du veta mer, kontakta gärna enhetschef Linda Oppelstrup 010-475 82 09 eller HR-specialist Maria Jäderberg 010-475 81 23. Fackliga företrädare är Maria Bergqvist (Saco) 010-475 82 90 och Stefan Ekberg (ST) 010-475 82 91. Du når oss också via e-post fornamn.efternamn@svk.se

Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober 2018.

Liknande jobb

Liknande jobb