Verksamhetsutvecklare

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 29 oktober 2018
Stängs
den 8 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Verksamhetsområde Utvecklingsstöd består av tre enheter. Områdets uppgift är att bidra med helhetssyn, stödja och utmana Försäkringskassans medarbetare och chefer för att tillsammans nå Försäkringskassans vision vid verksamhetsutveckling. Områden som vi levererar tjänster inom är bland annat process- och informationsmodellering, processkalkyl, ständiga förbättringar och stöd för produktionsstyrning, förändringsledningsstöd, tjänstedesign, verksamhetsarkitektur samt utveckling och förvaltning av Försäkringskassans generella handläggningsstöd. Processer är en väsentlig utgångspunkt för Försäkringskassans verksamhet. De ska utgå från medborgarnas behov, bidra till produktivitet och rättssäkerhet i handläggningen och också tillsammans med informationsmodeller utgöra grunden för Försäkringskassans fortsatta digitaliseringsresa. Processerna är också en del i vår produktionsplanering som utvecklas inom ramen av initiativet för Försäkringskassans produktionssystem.

Ansvar och arbetsuppgifter
Du arbetar nära och tillsammans med de verksamheter som har behov av stöd, andra verksamhetsutvecklare, projektledare, verksamhetsarkitekter och IT-avdelningen. Du stödjer verksamheten i olika utvecklingsinsatser, med eller utan IT-inslag. Du bidrar med dina kunskaper inom processmodellering med utgångspunkt i BPMN, gärna med erfarenhet av Aris Connect. Det innebär främst att tillsammans med verksamheten ta fram målbilder för våra processer, modellera processerna i gällande standard och verktyg samt utmana verksamheten i att förbättra sina processer ur olika perspektiv. Du arbetar för att framtagna modeller är i linje med Försäkringskassans mål och långsiktiga inriktning samt utgör bra utgångspunkter för att åstadkomma en effektiv utveckling och förvaltning. Du bidrar till utveckling och förvaltning av standards och metoder inom processområdet. Du blir också en viktig del på vårt område att bidra med dina kunskaper till dina kollegor.

Vi söker dig som har/kan:

 • en examen från högskola/universitet och eller erfarenhet/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
 • flerårig erfarenhet av att beskriva och utveckla och modellera processer utifrån kundens behov och som underlag för IT-utveckling
 • erfarenhet av notationen BPMN
 • erfarenhet av modellering i EA-verktyget Aris Connect och/eller realisering av processer i BPM-system
 • helhetsperspektiv och är van att arbeta verksamhetsnära och resultatorienterat mot strategiska mål
 • en god pedagogisk och kommunikativ förmåga samt uttrycker dig mycket väl i tal och skrift
 • arbeta självständigt, planera, prioritera, driva och genomföra aktiviteter och workshops
 • mycket god samarbetsförmåga och kan hantera krav, ifrågasättanden och bidrar till en god arbetsmiljö.
   

Det är meriterande om du har erfarenheter av några av följande områden:

 • arbetat i en stor offentlig organisation
 • konfiguration av EA-verktyget ARIS Design och/eller ARIS Connect
 • erfarenhet av införande av BPMS-verktyg
 • projektledning
 • processkalkyler.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt 
1-2 tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Placeringsort är i våra aktivitetsbaserade lokaler på Telefonplan i Stockholm. Det ingår resor i tjänsten och i perioder bör du kunna vara beredd att resa 2-3 dagar per vecka runt om i landet. Intervjuer planeras att genomföras under veckorna 45–46.

Kontaktpersoner
Rekryterande chefer är Caroline (Lina) Ärfström tfn 010-114 33 74 och Christina Josefsson tfn 010-116 92 45 (för frågor om tjänsten). HR-specialist Adelina Popescu tfn 010-112 46 73 (för frågor om rekryteringsprocessen). Fackförbundet ST: Peter Hjelm tfn 010- 116 10 53, Saco-S: Cecilia Silverson tfn 010-115 26 18, Seko: Anne Svensson tfn 010-113 83 07.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 8 november 2018. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet. När du söker jobbet ingår det även att besvara ett antal urvalsfrågor.

Liknande jobb

Liknande jobb