Polismyndigheten

Qlik-utvecklare till IT-avdelningen och gruppen för beslutsstöd

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 14 november 2018
Stängs
den 6 december 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag  dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Gruppen för Beslutsstöd ansvarar för datainsamling och utveckling av BI-verktyg som används av hela Polisen för uppföljning och analys. Polismyndighetens verksamhet styrs av händelser i samhället, vilket leder till att vi ständigt måste tänka snabbt och agera på plötsliga behov. Som Qlik-utvecklare arbetar du med att möta verksamhetens behov genom nyutveckling av BI-verktyg samt vidareutveckling och förvaltning av befintliga verktyg. Du kommer att vara med och ta fram verktyg som används både på operativ samt strategisk/taktisk nivå, med huvudsyftet att ge polisen informationsövertaget.

Din roll,

I din nya roll kommer du att arbeta i spännande uppdrag med att designa, modellera och integrera data från många olika datakällor. Du är ofta med i hela arbetet från krav till färdig applikation, hela tiden med verksamhetsnyttan i fokus.

Våra Qlik-utvecklare har en stark gemenskap där vi hjälper, stöttar och utmanar varandra.Vi ser att du är en prestigelös lagspelare som vill hjälpa teamet framåt oavsett uppdrag. Du bevakar den tekniska utvecklingen för att se vilka delar vi bör implementera inom myndigheten för att fortsätta hålla oss i framkant.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • relevant högskole- eller eftergymnasial inom IT, alternativt motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
  • minst tre års erfarenhet av QlikView/Qlik Sense

Du måste behärska svenska väl, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • Microsoft SQL
  • NPrinting
  • GeoAnalytics
  • att bygga egna extensions
  • R, Python, Java, VB-script etc.
  • administration av Qlik-installationer och arbete i klustrad servermiljö

Personliga egenskaper

Du trivs att samverka med olika roller i och utanför teamet. Du är social, kvicktänkt, prestigelös, flexibel, öppen för att anamma nya tankesätt och idéer samt har god problemlösningsförmåga. Vi tror vidare att du är noggrann, kvalitetsmedveten och strävar efter att minska ledtider.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Cecilia Welin, tfn 076-1479880

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 6 december 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb