Avdelningschef för it och teknik

Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 13 februari 2019
Stängs
den 3 mars 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Säkerhetspolisen söker nu en chef till it- och teknikavdelningen. Du sätter tydliga mål och leder utifrån dessa verksamhetens arbete mot goda resultat. Som ledare drivs du av att skapa och utveckla effektiva team och bidrar aktivt till ett arbetsklimat och en kultur som präglas av förtroende, tillit och engagemang.

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med ledaregenskaper som ser möjligheter i förändring och har förmågan att driva frågor på en strategisk nivå. Du sätter tydliga mål och leder utifrån dessa verksamhetens arbete mot goda resultat. Som ledare drivs du av att skapa och utveckla effektiva team och bidrar aktivt till ett arbetsklimat och en kultur som präglas av förtroende, tillit och engagemang.

Du har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer och en naturlig förmåga att leda och entusiasmera dina medarbetare. Vi ser att du har hög integritet och med gott omdöme fattar du beslut i komplexa frågor. Vidare är du flexibel, har hög personlig mognad och samarbetar effektivt med andra. Det är även viktigt att du har känsla för detaljer likväl som förmåga att se den egna verksamheten i ett större sammanhang och sätta helheten främst. Du har förmåga att formulera och kommunicera verksamhetens uppdrag och på ett förståeligt sätt beskriva teknik på rätt nivå. Vi ser även att du har intresse och förmåga att sätta dig in i den övriga kärnverksamheten utöver it och teknik.

Ditt uppdrag

Som chef för it- och teknikavdelningen har du det övergripande ansvaret för att avdelningen utvecklas framåt och uppfyller förväntade resultat och uppställda mål. I detta ingår att upprätta övergripande strategi och målbild för området, säkerställa en it-leverans som möter verksamhetens krav samt att möjliggöra vidare digitalisering av myndigheten i alla led. Du leder och fördelar arbetet på avdelningen och säkerställer samordningen av myndighetens tekniska resurser i sin helhet. Du ingår i myndighetens ledningsgrupp där du aktivt bidrar till att säkerställa att ledningsgruppen har erforderlig kunskap om säkerhetspolisens tekniska miljö och du fungerar som företrädare utåt för myndighetens teknik. Arbetet bedrivs huvudsakligen i Stockholm men resor inom och utanför Sverige förekommer.

Din kompetens

Vi söker dig som har flerårig chefserfarenhet av att leda it-verksamheter och en gedigen vana att genom andra chefer leda verksamheten mot gemensamma mål. Vidare har du tidigare erfarenhet av ledningsgruppsarbete på strategisk nivå och du har haft ett betydande personal- och budgetansvar med ansvar för ekonomisk styrning. Vi ser även att du har en akademisk utbildning.

För att lyckas i rollen har du tidigare framgångsrikt drivit förändrings- och verksamhetsutvecklingsarbete inom it- och teknikområdet och drivit utveckling av teknik i framkant. Du har varit ansvarig för verksamheter som innefattar interna komplexa tekniska miljöer och du har god erfarenhet av att etablera och utveckla effektiva samarbeten, gärna både på nationell och internationell nivå. Detta innebär också att du har god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande för tjänsten är formell ledarskapsutbildning och erfarenhet av att leda en it-avdelning inom en säkerhetskänslig verksamhet och kunskap om teknikmiljöer med avancerad säkerhetsfunktionalitet. Vi ser även positivt på erfarenhet av att ha arbetat med it-juridiska dilemman, kravställning, processtyrning samt att ha verkat i ett internationellt sammanhang.


Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Maria Röhfors på tfn 072 158 12 15 alternativt maria.rohfors@harveynash.se. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Samtliga handlingar ska vara i MS Word- eller pdf-format. Obs! Spara försättsbladet på din dator innan du fyller i och bifogar det.
Försättsblad för ansökanPDF (pdf, 571.1 kB)

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med referensnummer 2018-23184. Om du skickar e-post, ange även referensnummer i ämnesraden.

E-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

Postadress:
Säkerhetspolisen
Registratorsexpeditionen
Box 12312
102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss, inte via en länk.
Ansökan ska ha kommit in senast 2019-03-03.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid SäkerhetspolisenPDF (pdf, 164.9 kB)

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Liknande jobb