Allmänna villkor

Välkommen till IDG International Data Group AB:s (IDG) nätverk av nyhetssajter och relaterade tjänster (såsom appar, event, forum, jobbsök, kurser, nyhetsbrev, platsannonser, tävlingar, video och whitepapers). Genom att läsa och fortsätta använda våra sajter och tjänster godkänner du våra Allmänna villkor, vår Cookie-policy och vår Personuppgiftspolicy.

Våra webbplatser, nyhetsbrev, tjänster och communities ägs och drivs av:
IDG, International Data Group AB, Magnus Ladulåsgatan 65, 106 78 Stockholm.

Dessa Allmänna villkor utgör en överenskommelse mellan dig och oss rörande användandet av våra sajter och relaterade webbtjänster, event och kurser som drivs av oss.

Copyright

För allt material producerat av IDG som publicerats på våra sajter gäller copyright IDG International Data Group AB. Det innebär att allt innehåll, exempelvis olika typer av texter, artiklar, varumärken, illustrationer och grafik, är skyddat enligt lagen om upphovsrätt om inget annat anges. Du får endast lov att använda/ladda ned materialet från vår webbplats för privat, icke-kommersiellt bruk. Kopiering, mångfaldigande, överlåtelse, försäljning, överföring, lagring eller på annat sätt distribution av materialet på vår webbplats för offentliga eller kommersiella syften får inte ske utan skriftligt tillstånd från IDG. Obehörigt användande av innehållet är förbjudet enligt tillämplig lag och kan medföra straff- och skadeståndsansvar.

Cookies

Kakor (”cookies”) är korta textfiler som sparas på användarens dator, surfplatta eller mobiltelefon när du besöker en webbsida. En kaka brukar innehålla namnet på domänen som den kommer ifrån, kakans livslängd och ett slumpmässigt framtaget unikt nummer eller annat värde.

De kakor som IDG använder identifierar dig som unik användare genom ett spårnings-ID. Själva kakan är anonym och innehåller inga personuppgifter, utom om du själv har lämnat ifrån dig sådana, som till exempel om du anger ditt namn och din e-postadress när du fyller i ett registreringsformulär.

När du godkänner våra Allmänna villkor godkänner du vår Cookie-policy. Hela policyn och mer information om hur vi hanterar kakor hittar du här:
info.idg.se/cookies/

Personuppgifter

Vi uppskattar att du besöker en av IDGs sajter/tjänster. Din personliga integritet och den information du delar med oss är viktig för oss. Därför vill vi att du ska känna till och förstå hur vi använder och skyddar den information som vi samlar in om dig. IDG är angeläget om att skydda personuppgifter och tillämpar etablerad praxis i enlighet med gällande lag och bestämmelser om skydd av personuppgifter, bland annat EU:s dataskyddsförordning (General data protection regulation).

Läs hela vår personuppgiftspolicy och hur vi hanterar användardata här:
info.idg.se/personuppgiftspolicy/

Användarkonton

Är du medlem i en kundklubb, medlem i ett forum, medlem i en jobbsökarsajt eller annan tjänst som drivs av IDG med medlemskap har du ett användarnamn och lösenord för att få tillgång till tjänsten. Medlemskapet är personligt och får ej överlåtas eller lånas ut till annan. Du ska iaktta största omsorg så att dina medlemsuppgifter ej röjs för obehöriga eftersom du är personligt ansvarig för allt som skrivs och beställs från ditt medlemskonto. Glöm därför inte att logga ut när du lämnar datorn och var aktsam om du exempelvis använder autoinloggning.

Om du glömt ditt lösenord kan du återställa det med hjälp av en funktion som finns i anslutning till inloggningsfälten.

Visst tjänster som kräver medlemskap (såsom våra forum) har separata användarvillkor och regler för uppförande som måste godkännas när du blir medlem.
Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter för våra forum:
info.idg.se/forum/

Vett och etikett samt ordningsregler för diskussionsforum

Som medlem på IDG är du välkommen att delta i våra diskussionsforum, till exempel Eforum, Macworld forum och Studio forum. Eller kommentera våra artiklar på våra Facebooksidor och kommentarsfält. Här gäller dock vissa regler.

Vi accepterar inte meddelanden eller hänvisningar till uppgifter som uppvigling, piratkopiering, hets mot folkgrupp, pornografi, olaga våldsskildringar, förtal, personangrepp och kommersiella annonser/inlägg. Dessutom får det inte förekomma material som inkräktar på annans rättigheter, till exempel upphovsrättsligt skyddat material eller annans skyddade varumärke, firma eller annat kännetecken utan tillstånd från rättighetsinnehavaren. Du får inte efterlysa sådant material. Massutskick (spamning) är inte heller tillåtet.

Vårda språket. Förolämpningar, könsord och svordomar hör inte hemma här.
IDG förbehåller sig rätten att ta del av meddelanden som skickas och avlägsna de som innehåller otillåten eller stötande information. Alla av IDG driftade forum har moderatorer som är ansvariga för skötseln och innehållet av dessa. De har IDGs tillåtelse att agera å våra vägnar. Skulle du vara missnöjd med hur en moderator agerar är du välkommen att meddela oss dina synpunkter.
Om du bryter mot ovan nämnt eller struntar i att följa våra råd riskerar du att bli avstängd.

All information eller allt material som du skickar till vår webbplats kommer att behandlas som icke-konfidentiellt och som IDGs egendom. Emellertid finns funktionen ”Redigera inlägg”, vilken ger dig rätten att ändra i dina egna inlägg.

IDG förbehåller sig även rätten att kunna använda inlägg i våra diskussionsforum vid publicering i IDGs olika publikationer, både i tryck och på webben.

Ansvar för redaktionellt innehåll och länkar

IDG arbetar enligt gällande etiska regler (publiceringsregler, yrkesregler, regler för redaktionell reklam) för press, radio och tv. Vi strävar efter att hålla informationen på vår webbplats så korrekt och uppdaterad som möjligt. Men vi kan inte ta något ansvar för eventuella skador som kan uppstå på grund av att någon vidtar åtgärder med ledning av information på vår webbplats. Därför sker användningen av länkar på egen risk. Vi kan heller inte garantera att publicerade länkar fungerar. Om du skulle hitta en icke-fungerande länk är vi tacksamma om Du meddelar oss på vår e-postadress idg.se@idg.se.
Ansvar för platsannonser, cv och profilinformation på jobbsökarsajt
Våra plats- och rekryteringstjänster bygger på betalda annonser från arbetsgivare som rekryterar ny personal. Riktigheten i innehållet i dessa annonser ansvarar det rekryterande företaget för.
För att sätta upp jobbevakningar eller lägga upp sitt CV skapar du ett konto. Du ansvarar själv för riktigheten i dessa uppgifter och kan själv radera uppgifterna när du vill.
Mer information om hur vi hanterar personuppgifterna i vår platsannonstjänst:
info.idg.se/platsannonser/

Ansvarig utgivare

Information om ansvariga utgivare för IDG:s olika varumärken finns på respektive varumärkes sajt.
Utgivarskap för publiceringar på internet regleras av grundlagen för yttrandefrihet och ansvarig utgivare registreras hos Patent- och registreringsverket.

För att få tillstånd att använda material som publicerats på IDGs webbplats vänder du dig till respektive chefredaktör eller de andra tjänsternas ansvariga redaktörer.

Övriga specifika villkor

När du exempelvis köper tjänster av IDG såsom tidningsprenumerationer och eventbiljetter tillkommer ytterligare villkor. Dessa villkor hittar du och godkänner i anslutning till formuläret där du genomför din beställning.

Ändring av dessa villkor

Dessa villkor kan ändras när det sker ändringar i lagar och förordningar och/eller om IDG tillför nya tjänster och funktioner. Det ligger på användarens ansvar att hålla sig uppdaterad med förändrade användarvillkor.

Dessa villkor förändrades senast: 25 maj 2018.

För mer information:

Vår samlade portal om hur vi hanterar personuppgifter: info.idg.se
Om IDG: idgsverige.se
Särtryck: IDG\Särtryck
Dataskyddsförordningen (GDPR): Datainspektionens genomgång av lagtexten
Yttrandefrihet: Yttrandefrihetsgrundlag (1991:1469)
Upphovsrätt: Lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk
Tryckfrihetsförordningen: Lag (1991:1559) med föreskrifter på tryckfrihetsförordningens och yttrandefrihetsgrundlagens områden